Mina böcker


Ödesgudinnans Val

Den första boken i min serie "Själarnas öden" som handlar om just ödesgudinnorna och deras värld. Hade aldrig haft en tanke på att skriva fantasy tidigare men när jag fick idén till denna bok så kunde jag inte låta bli. Höll för tillfället på att skriva en relationsroman men blev tillslut tvungen att lägga den åt sidan då det enda jag kunde tänka på var den här boken och hur mycket det kliade i fingrarna att få skriva den. Och jag har inte ångrat det beslutet en sekund. En bok utvecklades till två och innan jag riktigt förstod vad som hänt så hade jag tre böcker. 

Sammanfattning:
 
I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebott av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och andra själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära… 

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och att de finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara. Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla… även gudinnor.
Utgiven december 2013


Månfolkets Land 

Andra boken ur Själarnas öden.

Sammanfattning:
Ytterligare en förändring börjar sakta träda i  kraft och många måste finna sig nya roller eller upptäcka dem. 

Vilda och Vilja kämpar med att leva upp till sina roller, det är inte alltid lätt att ha en mor som är gudinna.
Eller en far som är överbeskyddande. Men trots alla ögon de har på sig smyger sig andra krafter närmre, de dras till tvillingarna och vill vara i deras närhet. Lockelsen är stor och Vilda och Vilja hamnar mitt i en storm av begär, vänskap, hat, avundsjuka och kärlek. 

De tvingas växa upp och att finna sig själva, finna sin egen styrka.
Mycket har hänt och mycket har förändrats och allt det för att tvillingarna skulle födas och få liv. Varför var deras liv så viktiga och vad är det som förväntas av dem?
Utgiven September 2014






Tjurnatten

En fristående del till serien Själarnas Öden

Sammanfattning: När Vala blir utvald att delta under tjurnatten anar hon inte att hennes liv kommer förändras för alltid. Att allt hon trodde att hon visste om sig själv och om dem omkring henne är en lögn. 

Efter en rad traumatiska händelser som väcker något till liv i hennes själ, något som borde förblivit slumrande, förvandlas hennes liv till en kamp. En kamp mot ödet och den väg hon omedvetet dömt sig själv till att vandra. 
Det finns ingen återvändo men Vala är besatt av att hitta en utväg. 
____________
Linder inser inte betydelsen av tjurnatten förrän det är försent. Han hade aldrig räknat med att den skulle komma  att påverka varje val han gör. 
I ett liv kantat av mörker är hon ljuset. Han kommer göra allt för att inte förlora henne.
Utgiven Mars 2015


Ur nattens mörker


Missta aldrig stillhet för trygghet, en fiende är aldrig en vän, ingen kärlek är omöjlig och en förbannelse kanske borde behandlas som en gåva.

I denna tredje del ur själarnas öden möter vi samma karaktärer igen tio år efter händelserna i Månfolkets land. 

Vilda är kvar i människornas värld och trots att längtan hem är stor, har hon lyckats skapa sig ett nytt liv med nya vänner. Vänner som börjar gräva allt djupare i hennes hemligheter och kräver svar om vem hon är och var hon kommer ifrån …

Vilja saknar sin syster men har ägnat tio år att återställa landet bortom bergen till vad det en gång var. Hon njuter av lugnet i dimensionen men inser snart att något är i görningen i demonernas berg. Har friden bara varit inbillad? 

Tristan slåss mot sin förbannelse och gör allt för att hålla effekterna av den på avstånd. Han sjunker djupare och djupare ner i en avgrund han inte har kraft nog att ta sig upp ifrån. Men det kanske finns någon som kan rädda honom …





















1 kommentar:

  1. Dina boktitlar är bara sååå bra! Blir avundsjuk... Och innehållet i de hittills utgivna är i samma klass som titlar och omslag. Spänning, fantasy och romantik, i lagom blandning :-)
    Bravo Caroline!

    SvaraRadera