Sidor

fredag 31 januari 2014

Egenutgivning återigen.

Vad ska man säga?
Jag har inte varit så aktiv som jag har velat vara på den här bloggen det sista. :(
Ska verkligen försöka bättra mig men det känns som jag aldrig har tid.

Var på en författarträff igår i Vänersborg! Det var verkligen jätteroligt att få träffa andra som håller på och skriver eller har gett ut, antingen själva eller på förlag. Alla historier och all erfarenhet är ovärderligt när man själv försöker hitta en väg i allt brus. Jag blev även påmind om varför jag valt att ge ut själv och varför jag gav upp idén om att bli utgiven. 

Helt enkelt så älskar jag det jag gör nu! Älskar det! Kanske är jag lite av en kontrollfreak men det är en sådan befrielse att få bestämma själv. Jag har inte möjlighet att marknadsföra min bok lika mycket som ett stort förlag hade gjort men just nu spelar det ingen roll. Jag gör inte det här för att bli rik eller för att jag vill synas. Jag gör det för att jag älskar att skriva och om andra tycker om mina böcker och vill läsa dem så gör jag det för deras skull med. 

Skulle ett förlag visa sig intresserat och kanske vilja ge ut en av mina andra böcker så vet jag inte om jag skulle tacka ja. Skulle inte kunna tänka mig att lämna över arbetet till någon annan, gick igenom det scenariot i huvudet igår och funderade på vad jag skulle svara. Mitt svar hade nog blivit såhär:
"Ja, om jag får bestämma följande: egen sättare, egen omslagsdesigner och jag vill vara delaktig i varje steg. Inte bara bli informerad utan delaktig på ett sätt där jag dyker upp på kontoret varje dag och håller koll på vad ni gör. "
Inte så lockande kanske :-/ Men nu när jag har haft allt ansvar och all kontroll så får jag frossbrytningar på bara tanken att släppa den ifrån  mig. Jag kanske inte säljer flera tusen böcker på ett år men jag kanske säljer ett hundratal. Tillräckligt för att kunna ge ut andra delen i serien. I slutändan så är det känslan av att gå förbi min bokhylla och se mina böcker stå där som jag är ute efter. Första boken står där ensam för tillfället men har sällskap av ett kort på min farmor. :)
Det var kanske det som jag insåg mest igår under träffen, att jag vill vara egenutgivare! Oavsett om det är tungt ibland och man måste ha många bollar i luften så är det värt det. Bokföringen kan få en att vilja lägga sig ner och dö och posten samt en del andra som bara strular till det gör att man vill slita sitt hår men..... det är värt det!
Är fullkomligt nöjd med min försäljning hittills och den lilla läsarkrets jag har, jag skulle kunna fortsätta slita mitt hår och vilja lägga mig ner och dö enbart för de trogna läsare jag har nu och för mig själv. Framtiden får visa vad som händer med mitt förlag och med mina böcker. Men just nu så trivs vi alldeles utmärkt i vår lilla krets och småmyser varje gång det kommer in en beställning. :) 

Har en beställning som ska skickas idag, den ligger i väskan och ska slängas på brevlådan innan hemfärd. Mys, mys, mys!
Min typ av fredagsmys ;-)
Ha en underbar helg alla! Ska försöka skriva något i helgen om det finns tid.
Andra boken i serien är ute och svirar, den är skickad till testläsare som granskar den nu. Hoppas dem inte för hårda mot den! :-* 


Själv så testläser jag ett manus nu och som jag verkligen vill läsa klart. Fantastisk bok och ska avslöja längre fram vem författaren är och vilken bok det gäller. ;-) 

"Life is not measured by the number of breaths we take,
but by the moments that take our breathe away" 


ä

onsdag 8 januari 2014

Mässor 2014 och julen som försvann!

Januari månad och allt känns lite overkligt, dagarna flyter samman på något sätt och jag vet knappt om det är måndag eller fredag. Julen kom och försvann, likadant med nyår! Förstod nästan inte att det var dags förrän det var över, hade lika gärna kunnat stå och jublat gott nytt år dagen efter och undrat varför det var så lite fyrverkerier på tolvslaget. :-P 

Kan det vara en åldersgrej? När man var mindre så hade man inget annat göra än att vänta, väntade hela dagarna på att julafton skulle komma. När dagen väl kom så klädde man på sig det som ens föräldrar sa åt en att ha på sig och omsvärmades sedan av släkt och familj. Sprang runt och lekte, kikade ut genom fönstret efter tomten och klämde på paketen under granen. Julmusik hördes överallt och juldofter låg i luften, man blev till bredden fylld av julstämning utan att ens vara medveten om det. 
Men nu, jag gör nog inget annat än att stressa, oroa mig och dubbelkollar allt. Maten ska lagas, huset ska städas och lussekatter ska bakas. Jag sätter på julmusik i bakgrunden som för att tvinga igång stämningen jag alltid hade som barn. Det fungerar inte riktigt likadant idag. Varför är det svårare att komma i stämning som vuxen? Kanske för att man hela tiden har den här stressen, pengar flyger iväg för att aldrig synas till igen och ovanpå detta så ska man klara av det vardagliga livet med. 

Jag menar inte alls att klaga på något sätt, jag bara funderar på varför det har blivit såhär. Ska man verkligen kunna njuta av julen så känns det som att det enda man kan göra är att luta sig tillbaka och låta alla andra stressa runt en. Men det är ju inte rättvist. Jag tycker dessutom om att göra det, önskade bara att jag hade en klon. :-) Nåja jag får försöka finslipa på mitt tillvägagångssätt till nästa år och kanske delegera mer än vad jag gjorde i år. Ser framemot ett nytt år och hoppas 2014 kan vara lite snällare när det gäller vissa saker. 

I december sålde jag många böcker, veckan innan jul var galen! Jag fattade ingenting. Alla frågade hur det kändes nu när boken kommit men jag kunde inte svara. Jag hade inte tid att sitta ner och ta in ögonblicket. De dagarna är bara en oformlig massa av diffusa minnen. :-P 

Men nu i januari så går försäljningen lite segare kan jag ju säga, :-/ det oroar mig något. Sen är jag ju en människa som oroar sig för allt, hela tiden och jag borde egentligen bara ta ett djupt andetag och ha lite is i magen. Är inbokad på tre mässor i vår tex, det ska bli riktigt roligt! 
Den första är Bokmässa Örebro den 28 - 29 Mars. Där jag kommer dela bord med andra fantasyförfattare. Länk kommer här:  Bokmässan Örebro



Den andra mässan är Andra Världar mässan i Mullsjö 26 - 27 April, ska även det bli jätteroligt! Mässan hålls på sägnernas hus och jag är väldigt nyfiken på det stället. Mässan i sig verkar väldigt spännande, mysig och rolig! Allt som en mässa ska vara! Såhär säger de själva om det: 

"Andra Världar är bokmässan med inriktning mot fantasy, science fiction, skräck och annan fantastik. Här står förlagen och författarna sida vid sida, vilket gör det lättare att hitta de där guldkornen som annars försvinner i mängden eller inte får synas alls. Eller varför inte passa på att få tips och råd för egna projekt? Till Andra Världar kommer även de speltillverkare, illustratörer och andra sagolika hantverkare som vill delta i detta tvådagarsblot för vår älskade fantastik."
Vårt Bokförlag som ni kan följa på Facebook kommer att lotta ut två biljetter till denna mässan, så håll utkik!! Annars hoppas vi verkligen att vi ses där! Är en mässa väl värd att besöka om man gillar fantasy, Science fiction, skräck och annan Fantastik! Loggan har en drake, bara det är värt ett besök tycker jag! Länk finns här: Andra Världar



Den tredje mässan då som vi ska ställa ut på är Gothcon i Göteborg! Sveriges äldsta spelkonvent som äger rum varje påsk! De har uttryck en önskan om att locka fler tjejer till mässan och det höll vi såklart med om! Så vi kommer att ha ett bord där och försöka sälja Ödesgudinnans val och förhoppningsvis lyckas dra dit lite tjejer med marknadsföring innan. Såhär säger de själva: 

"GothCon är Sveriges största och äldsta spelkonvent. Konventet brukar locka mellan 1500 och 2000 besökare varje år - en stor, trevlig och fridsam grupp människor som tycker om alla typer av spel. Traditionellt sett främst rollspel men numera även brädspel, figurspel, kortspel och lajv."

Är det någon annan fantasyförfattare som läser detta och skulle kunna tänka sig att ställa ut så vore det jätteroligt! Länk till hemsidan: Gothcon






Det var lite grann om vad som händer framöver, vi hoppas såklart att vi ses på någon av dessa mässor! Ha en härlig onsdag!